4ο Αφιέρωμα στις Ελληνίδες Κινηματογραφίστριες

Το Θέατρο Τεχνών Λάρισας διοργανώνει σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Διεύθυνση Κινηματογράφου και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό της Νομαρχίας Λάρισας το 4ο ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΡΙΕΣ από τις 5 έως και τις 8 Μαρτίου 2008.
Το Αφιέρωμα αρχικά προέκυψε ως δράση και πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός στην πόλη της Λάρισας, από την ανάγκη να παρουσιαστεί το πολύ ιδιαίτερο, αλλά και σημαντικό έργο των ελληνίδων κινηματογραφιστριών στην Περιφέρεια.
Χρονικά το Αφιέρωμα είναι σχεδιασμένο να συμπίπτει με την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), ενώ και φέτος το πρόγραμμα προβολών θα είναι πολύ πλούσιο με την προβολή των ακόλουθων ταινιών:

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008, ‘Ένα Τραγούδι Δε Φτάνει΄ σε σκηνοθεσία Ελισάβετ Χρονοπούλου, ώρα προβολής 9.15 μ.μ.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008, ‘Eduart’ σε σκηνοθεσία Αγγελικής Αντωνίου, ώρα προβολής 9.15 μ.μ.
Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008, Μικρού Μήκους Ταινίες, ‘Μυστικά της Πόλης’ και Ζαφείρης’ σε σκηνοθεσία Έλενας Δημητρακοπούλου και ‘Εν Θερμώ’ σε σκηνοθεσία Ανθής Νταουντάκη, ώρα προβολής 9.15 μ.μ.
Σάββατο 8 Μαρτίου 2008, ‘Πρώτη Φορά Νονός’ σε σκηνοθεσία Όλγας Μαλέα, ώρα προβολής 9.15 μ.μ.




φωτογραφία: Βάγια Στάμου


Όπως και στα προηγούμενα Κινηματογραφικά Αφιερώματα δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό της Λάρισας να παρακολουθήσει μεταξύ άλλων και ταινίες που δυστυχώς, ορισμένες από αυτές, σπάνια φτάνουν είτε στις κινηματογραφικές αίθουσες είτε στις προθήκες των βιντεοκλάμπ, παρ’ όλο που έχουν βραβευτεί σε φεστιβάλ του εξωτερικού.
Παράλληλα, και φέτος θα έχουμε την χαρά να δούμε στο χώρο του Θεάτρου Τεχνών και τις αντίστοιχες μέρες των προβολών των ταινιών την σκηνοθέτη της κάθε ταινίας. Έτσι, θα δοθεί η ευκαιρία στους φίλους του σινεμά, αλλά και στο κοινό της πόλης που θα παρακολουθήσει τις ταινίες, μετά από την προβολή τους, να συζητήσει, να σχολιάσει, να θέσει ερωτήματα και προβληματισμούς στην κάθε σκηνοθέτη.
Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό, αλλά απαραίτητη είναι η προκράτηση θέσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να κάνουν έγκαιρα την κράτηση τους καθημερινά στο τηλέφωνο του Θεάτρου 2410 534313.

No comments: