2ος διαγωνισμός ποίησης και φωτογραφίας «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Τελετή λήξης και απονομής του Διαγωνισμού «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Με μία ξεχωριστή εκδήλωση που συνδύαζε μουσική, τραγούδι, απαγγελίες ποιημάτων και προβολές φωτογραφιών, «γράφτηκε» το Σάββατο 15 Μαρτίου στην αίθουσα Κινηματοθέατρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου ο επίλογος του 2ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας που διοργάνωσε με επιτυχία η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ευόσμου με θέμα «Άνθρωποι της πόλης».

Στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του διαγωνισμού έδωσαν το παρόν τους αρκετοί από τους συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν από μακρινές πόλεις προκειμένου να παραλάβουν τις διακρίσεις τους.
Ανοίγοντας τη βραδιά ο Δήμαρχος Ευόσμου κ. Δημήτρης Χατζηβρέττας αφού συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες που με τα έργα τους έδωσαν περιεχόμενο στον 2ο διαγωνισμό ποίησης και φωτογραφίας, τόνισε πως θεσμοί σαν και αυτόν του ποιητικού και φωτογραφικού διαγωνισμού αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση στον τομέα του πολιτισμού.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ο αριθμός των συμμετοχών στο διαγωνισμό καταγράφει με τα πιο ζωντανά χρώματα την επιτυχία της όλης διοργάνωσης. Στο διαγωνισμό ποίησης έλαβαν μέρος 140 δημιουργοί, καταθέτοντας από 3 έως 5 ποιήματα. Στη φωτογραφία υπήρξαν 70 συμμετοχές, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό με 2 έως 5 φωτογραφίες.
Η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου και ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός των ποιημάτων και των φωτογραφιών, «δυσκόλεψαν» το έργο των δύο κριτικών επιτροπών που συστάθηκαν τόσο για τον διαγωνισμό ποίησης όσο και φωτογραφίας.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, που απαρτίζονται από ανθρώπους του χώρου, κατέληξαν μετά από σχετικές διαδικασίες στα 15 καλύτερα ποιήματα και στις 15 καλύτερες φωτογραφίες.

φωτογραφία: Στάμου Βάγια
Το 1ο βραβείο στο φωτογραφικό διαγωνισμό έλαβε ο Στέλιος Καραθεοδώρου ,
το 2ο βραβείο η Αλέκα Τσιρώνη
και το 3ο βραβείο «μοιράστηκαν» ο Κατσάκος Ανδρέας και ο Στέλιος Φιλίππου.

Διακρίσεις στην κατηγορία της φωτογραφίας έλαβαν με αλφαβητική σειρά οι:
Βασίλης Βαρσακέλης,
Βασίλης Γαλανός,
Σωτήρης Ευαγγελόπουλος,
Θεοφάνης Κουβούνας,
Ασπασία Κωβαίου,
Βασίλης Μπακαλούδης,
Γιώργος Παπακόκκινος,
Θωμάς Παπανδρέου,
Βάγια Στάμου,
Πόπη Σταυριανού.

1 comment:

renata said...

πολυ ενδιαφέρον και υπέροχη προτωβουλία, συγχαρητήρια στους διακριθέντες