Ξεκίνησε χθες το 4ο αφιέρωμα στις Ελληνίδες κινηματογραφίστριες

Ξεκίνησε χθες το 4ο αφιέρωμα στις Ελληνίδες κινηματογραφίστριες που διοργανώνει το «Θέατρο Τεχνών» Λάρισας με την συνεργασία και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, τη Διεύθυνση Κινηματογράφου και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας.
Το αφιέρωμα άνοιξε με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ελισάβετ Χρονοπούλου «Ένα τραγούδι δε φτάνει».

Μια ταινία για την προσπάθεια τεσσάρων ανθρώπων που αγαπιούνται πολύ, να σταθούν άξιοι της αγάπης τους.
“Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινία έχει η Γωγώ Μπρέμπου (Ειρήνη), η οποία το χειμώνα του 1972, συλλαμβάνεται από τη χούντα για αντικαθεστωτική δράση και οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Πίσω της αφήνει την κόρη της Όλγα, τον μεγάλο της έρωτα Μανώλη και την αχώριστη παιδική φίλη Βάσια. Η Όλγα από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεται ολομόναχη βιώνοντας την φυλάκιση σαν προσωπική εγκατάλειψη. Ο Μανώλης αναγκάζεται για πρώτη φορά να αναλάβει την ευθύνη της κόρης του. Η Βάσια σταδιακά θα αναπληρώσει το κενό της Ειρήνης και όταν τον Αύγουστο του 73 εκείνη αποφυλακίζεται τίποτε δεν θα είναι ίδιο… ”

Tο αφιέρωμα στις Ελληνίδες κινηματογραφίστριες, παρουσιάζεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας μέσα από μια σειρά επιλεγμένων ταινιών και αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Λάρισας.



Πριν την προβολή της ταινίας, χαιρέτισαν το αφιέρωμα στις Ελληνίδες κινηματογραφίστριες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Θεάτρου Τεχνών» κ. Αντ. Μπαμπούνης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού της Νομαρχίας κ. Χρ. Σιδερόπουλος και ο κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης.



Μετά την προβολή της ταινίας, ακολούθησε συζήτηση στο φουαγιέ του θεάτρου με τη σκηνοθέτιδα κ. Ελισάβετ Χρονοπούλου.

Χθες επίσης παράλληλα με το 4ο αφιέρωμα στις Ελληνίδες κινηματογραφίστριες, έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης τίτλο «Η γυναίκα σε 1ο πλάνο» η οποία θα λειτουργεί στο φουαγιέ του θεάτρου μέχρι τις 23.


Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί - κυρίες:
Γεωργαντζά Παντούλα (Ντόλυ) με πίνακα με τίτλο ‘Πορτραίτο Γυναίκας σε Διάδρομο’
Καλαμπαλίκη Ελένη με πίνακα με τίτλο ‘Γονιμότητα’
Μασλιακόβα Αθηνά με χάλκινο έργο με τίτλο ‘Γοργόνα’
Μπαρμπή Χριστίνα με φωτογραφία με τίτλο ‘Σεμνότητα’
Ντόντου Κατερίνα με πίνακα με τίτλο ‘Γυνή Καρποφορούσα’
Παναγιώτου Μαρία με πίνακα με τίτλο ‘Γη της Φωτιάς’
Στάμου Βάγια με φωτογραφία με τίτλο ‘Γυναίκα - 21ος αιώνας’
Φουτζοπούλου Σοφία με κούκλα ‘Η Μάγισσα Κακίστρω’

Σήμερα Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008, στις 9.15μ.μ θα προβληθεί η ταινία «Eduart» σε σκηνοθεσία Αγγελικής Αντωνίου.

"Ο Eduart, ένας νεαρός λαθρομετανάστης , διαπράττει μία νύχτα έναν στυγερό φόνο στην Αθήνα. Επιστρέφει στην πατρίδα του, αποξενωμένος από την οικογένεια του και ηττημένος που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο του να γίνει ροκ τραγουδιστής. Ακόμη και η αγάπη της μοναδικής του αδερφής δεν τον αγγίζει πια. Καταζητούμενος για μια παλαιότερη ληστεία, καταδικάζεται σε φυλάκιση πέντε ετών. Στην σύλληψη του πρωταγωνιστεί ο ίδιος του ο πατέρας. Στη φυλακή ο Έντουαρτ σύντομα αποχτάει εχθρούς ανάμεσα στους συγκρατούμενους του. Μετά από σφοδρή σύγκρουση καταλήγει βαριά τραυματισμένος στο πρόχειρο νοσοκομείο της φυλακής. Τον σώζει ο μυστηριώδης, λιγομίλητος, γερμανός γιατρός Κρίστοφ, που εκτίει ποινή ισόβιας φυλάκισης. "
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να κάνουν έγκαιρα την κράτησή τους καθημερινά στο τηλέφωνο του Θεάτρου 2410-534313.

1 comment:

Σπύρος Μπένος said...

Αν και δεν έχω σχέση με το αντικείμενο του blog σου απλά ήθελα να σε καλωσορίσω και να σου ευχηθώ καλή συνέχεια.